Какво ядат пчелите? (част 2)

публикувана на 05.12.2019 16:16

Първата част на тази статия може да откриете тук.

Как пчелите събират прашец?
Прашецът е жълтеникаво или зеленикаво прахообразно вещество. Може да е много лепкаво. Същевременно пчелите имат много малки косъмчета по тялото си. Прашецът се придържа към тези косъмчета, докато те са в контакт с цветето. Движението на пчелата около вътрешността на цветето го кара да вдига прашеца във въздуха и така полепва по-лесно за тялото. След като вече имат прашец по космите на тялото си, пчелите го преме...

Какво ядат пчелите? (част 1)

публикувана на 08.11.2019 10:08

Пчелите са насекоми, които са чувствителни към цветята и разчитат на своето зрение, за да намерят храна. Научете в тази статия защо някои пчели пият нектар и защо други пчели събират прашец.

Пчелите се изследват и наблюдават най-често, когато се хранят. Това е процесът на намиране на храна и вода. Пчелите могат да летят до десет километра в търсене на храна и може да са доста далеч от дома си, когато ги забележите във вашия двор. И тъй като има много видове пчели, отговорът на въпроса &quo...

Рецепти за захарен сироп като храна за пчелите

публикувана на 31.10.2019 15:49

Захарният сироп може да бъде направен в три различни формули, всяка от които има собствено специално предназначение и се използва в определено време на годината, което ще опиша по-долу. Използването на мерителни чаши няма да е най-удачно. Мислете и пресмятайте в килограми. Препоръчваме да използвате бяла гранулирана захарна тръстика, ако е възможно. Избягвайте кафява захар, бита захар, пудра захар или мед. 

Пролет: март-април- май 
1:2 Тази формула е за много лек сироп, приготвя се с помо...

3 най-добри начина за хранене на пчелите – 2 част

публикувана на 21.10.2019 16:23

Първата част на тази статия може да откриете тук. Нека продължим с най-доброто, което е подходящо за хранене на пчелите.

Чаят с пчелен мед е добър втори избор
Понякога, ако нашите пчели се нуждаят от малко допълнителен тласък, ние ги храним с няколко различни рецепти чай с мед. Това е смес от мед и вода, заедно с някои билки и няколко други съставки като сол или захар. Всяка рецепта има различно предназначение, независимо дали е за повишаване на тяхната производителност или имунната им си...

3 най-добри начина за хранене на пчелите – 1 част

публикувана на 08.10.2019 16:11

В тази кратка обобщена статия обсъждаме 3 начина за хранене на пчелите и се уверяваме, че медоносните пчелни семейства имат най-доброто хранене през зимата.

Медоносните пчели се зазимяват в кошера през зимата и се хранят с мед. Ако една колония няма достатъчно храна, колонията има по-голям шанс да преустанови своето съществуване. Това е голямо предизвикателство за много пчелари и любители в студените региони на света от двете страни на екватора.

Обикновено смятаме пчелите за доста самос...