Какво ядат пчелите? (част 1)

публикувана на 08.11.2019 10:08

Пчелите са насекоми, които са чувствителни към цветята и разчитат на своето зрение, за да намерят храна. Научете в тази статия защо някои пчели пият нектар и защо други пчели събират прашец.

Пчелите се изследват и наблюдават най-често, когато се хранят. Това е процесът на намиране на храна и вода. Пчелите могат да летят до десет километра в търсене на храна и може да са доста далеч от дома си, когато ги забележите във вашия двор. И тъй като има много видове пчели, отговорът на въпроса &quo...

Рецепти за захарен сироп като храна за пчелите

публикувана на 31.10.2019 15:49

Захарният сироп може да бъде направен в три различни формули, всяка от които има собствено специално предназначение и се използва в определено време на годината, което ще опиша по-долу. Използването на мерителни чаши няма да е най-удачно. Мислете и пресмятайте в килограми. Препоръчваме да използвате бяла гранулирана захарна тръстика, ако е възможно. Избягвайте кафява захар, бита захар, пудра захар или мед. 

Пролет: март-април- май 
1:2 Тази формула е за много лек сироп, приготвя се с помо...

3 най-добри начина за хранене на пчелите – 2 част

публикувана на 21.10.2019 16:23

Първата част на тази статия може да откриете тук. Нека продължим с най-доброто, което е подходящо за хранене на пчелите.

Чаят с пчелен мед е добър втори избор
Понякога, ако нашите пчели се нуждаят от малко допълнителен тласък, ние ги храним с няколко различни рецепти чай с мед. Това е смес от мед и вода, заедно с някои билки и няколко други съставки като сол или захар. Всяка рецепта има различно предназначение, независимо дали е за повишаване на тяхната производителност или имунната им си...

3 най-добри начина за хранене на пчелите – 1 част

публикувана на 08.10.2019 16:11

В тази кратка обобщена статия обсъждаме 3 начина за хранене на пчелите и се уверяваме, че медоносните пчелни семейства имат най-доброто хранене през зимата.

Медоносните пчели се зазимяват в кошера през зимата и се хранят с мед. Ако една колония няма достатъчно храна, колонията има по-голям шанс да преустанови своето съществуване. Това е голямо предизвикателство за много пчелари и любители в студените региони на света от двете страни на екватора.

Обикновено смятаме пчелите за доста самос...

Как се хранят пчелите през зимата?

публикувана на 16.08.2019 09:37

Изхранването на пчелите през зимата е изключително важно за самите животинки. През активния сезон те се хранят основно с меда, който е в течна форма. Неговото съдържание е основно от фруктоза, глюкоза и захароза.

Поради този факт много пчелари предпочитат да залагат на течната храна, която дават на своите пчели през зимата. Една част от тях захранват пчелите директно със същия мед, който са консумирали през лятото.

Друга част от пчеларите дават твърда храна – захар. Идеята е да спестят ...