Задължителните продукти в пчеларските магазини за нашия кошер

За всеки пчелар – с дългогодишен опит или току-що залавящ се с този труден занаят – е важно винаги да разполага с всичко необходимо, за да поддържа здравето и продуктивността в своя кошер. За щастие, в наши дни това не е чак толкова трудна задача. Достатъчно е да се доверим на доказан пчеларски магазин, където ще намерим всичко, от което се нуждаят нашите пчели. Вече дори и пчеларите в най-закътаните селца могат лесно и удобно да пазаруват благодарение на технологиите и наличните онлайн магазини. Хубаво е хората, отглеждащи пчели, да са уверени, че по всяко време разполагат с всичко необходимо за безпроблемно извършване на дейността си.

Разбира се, сред най-важните пособия за пчеларите са уредите, без които поддържането на кошерите е практически невъзможно. Това е така нареченият пчеларски инвентар, в който се включват хранилки, цедки, маточни чашки, миши предпазители и много други неща. Особено важни са, например, пушалките. С тяхна помощ се успокояват пчелите, когато се налага навлизане в техния дом – кошера. За неготово почистване се ползват и разнородни инструменти като рамкоповдигач и пчеларска четка, например. За добив на мед пък ключова роля играят различните пчеларски ножове.

Освен за кошера, жизненоважно е да се погрижим и за самите пчели. Колкото и да са работливи и способни да се самосъхраняват, понякога е необходимо да им помогнем с подхранване – особено през зимата. Именно поради тази причина в асортимента на всеки добър пчеларски магазин можем да намерим разнообразна храна за пчели. Тя може да е течна, твърда, съставена от минерали, протеини или други активни съставки. Също така, не бива да забравяме, че пчелите са живи същества и е важно да се грижим и за тяхното здраве. Ето защо е важно да се снабдяваме с качествени препарати, които предотвратяват опасни болести и се борят с паразити.

Всъщност, с помощта на един качествен пчеларски магазин бихте могли да започнете да отглеждате пчели съвсем от нулата. Все пак, на тези места се предлагат и многообразни кошери, както и всякакви други пособия за пчелари – облекло, прашец, дори книги с напътствия. Магазините за пчеларски продукти обикновено се превръщат в нещо повече от място за пазаруване – те са ключов партньор на добрите пчелари, които полагат съвършена грижа за своите пчели и желаят да добиват качествен мед.


публикувана на 10.04.2019 11:17:21