Качествена храна за пчели

В нашият онлайн магазин ще откриете едни от най-качествените храни за пчели с богато съдържание на минерали и витамини. Днешното ревю е насочено именно към тази важна за пчелите част от техния живот. Именно храната, която поемат през зимата определя в какво състояние и в каква кондиция ще са пчелите през пролетта и активния сезон.

Пчелната храна се приготвя по различни начини и може да включва различни съставки и елементи. Някои хора слагат захар, други – мед, трети купуват от магазина определена храна, а други – правят смесица от тези видове. Темата е много обширна, като всеки от тези начини си има своите минуси и плюсове, затова ще се съсредоточим към основното – каква храна за пчели може да откриете при нас?

Ще започнем от основното – налична е както твърда храна, така и течна. В зависимост от нуждата може да закупите някой от тези два вида храни.

Къде е произведена?
Готовите храни се произвеждат в България, Германия, Сърбия, Хърватска и Босна и Херцеговина. Българското производство е едно от най-добрите, а вносът от посочените четири страни е с утвърдени стандарти в отглеждането на пчелни семейства.

Кои са производителите?
Българският производител е Бий Фонда, който е много известен след пчеларите. Останалите страни са производители на марките: Агро Симпа, БКВ Груп, Евротом. Отново известни марки, които имат своите традиции в отглеждането и развитието на пчелите.

В какви разфасовки се продават храните?
Има четири вида опаковки, които може да откриете в магазина. Най-малката е от 1 килограм, а най-голямата е 16 килограма. Има опаковки от 2,5 килограма и 6 килограма за по-голямо удобство на купувачите.

Може да закупите такова количество, което да е подходящо за вашите пчелни семейства и кошери. Хубаво е количеството да е съобразено с броя на кошерите, за да може да не остава храна за следващата година.

За да видите цените на опаковките, които между другото са едни от най-добрите на пазара, моля посетете раздела храна за пчели.


публикувана на 09.08.2019 15:39:17