Най-добрите храни за пчели на пазара – Част 1

Най-добрите храни за пчели на пазара – Част 1
Съвременните условия за пчеларство днес са изключително благонадеждни да успеем,да спасим тези прекрасни създания и да се радваме на техния плод – медът като един от най-качествените източници на витамини и минерали и като най-мощният био имуностимулатор. Сред най-сериозните подобрения в сферата на пчеларството, категорично, е и появата на множество висококачествени готови храни за пчели. Ако в миналото залагахме на разтвор вода и захар, за да подхраним пчелите през зимата, днес имаме далеч по-ефикасни и първокласни смеси. Те са не просто екологично чисти и влизащи под контрола на институциите, с което и ни дават гаранция за дълъг живот на нашите пчели, но и служат за превенция срещу болести, подсилване на организма и дори запазване на кошера непокътнат и в пълен състав.
Ще се опитаме да насочим начинаещите в пчеларството в избора на качествени храни. Дали става дума за целогодишно подсилване на вашите любими насекоми или за така необходимото подхранване през есенно-зимния сезон, със сигурност, можете да разчитате на списъка с продукти по-долу. В него сме включили най-добрите храни за пчели на пазара днес:
  1. Bee Fonda. Марката е известна основно с богатото с разнообразие от храни за пчели. Основно фирмата произвежда храни от твърд тип. Bee Fonda продуктите са изключително качествени и с богато съдържание на минерали и витамини. Голяма част от тях включват в състава си и тимол, за който проучванията сочат, че е сред най-важните вещества за здравия и силен пчелен организъм. За любителите на родното производство и стоки с местен произход, ще отбележим и немалозначителния факт, че Bee Fonda е българска компания. От нея ще намерите страхотни продукти за пчели – фураж за допълване, храни за подхранване през студения период от годината и много други.
  2. Honey Bee Pro. Това е поредната висококачествена марка храни за пчели. Фирмата – Agro Simpa – предлага богата гама от фураж и храна за различен тип домашни животни, в това число и за пчели. Тя оперира в Хърватска, но в България от години се радва на уважение сред родните пчелари. Главната отличителна черта на продуктите от Honey Bee Pro е, че са 100% екологично чисти, а освен това и със специфичната си технология за получаване на пчелен прашец. Хърватските производители залагат на пълна стерилизация – с 0% облъчване – за получаване, обработка, съхранение и трайност на пчелния прашец. Тази иновация действа перфектно по посока на запазване на хранителните вещества за пчелите, както и превенция от намаляване на качеството на техния краен продукт, а именно на меда, който ние в последствие ще комуникираме.
Тези две марки са изключително надеждни, ако държите на високо качество и достъпна цена в избора си си за първокласна храна за пчели. В нашия магазин можете да намерите богато разнообразие от продукти както на Honey Bee Pro, така и на Bee Fonda. Не пропускайте и втора част от нашия материал, в която ще ви запознаем с още няколко производителя за хранителни продукти и аксесоари, подходящи и специално създадени за любимите ви създания, пчелите!


публикувана на 11.12.2020 14:02:56