Чудодейното действие на меда и канелата

Несъмнено медът е един от най-полезните и страхотни продукти, с който трябва да разполага всеки български дом. В комбинация обаче с канела, ползотворното действие на меда значително нараства.

Едно от полезните свойства на медът, консумиран заедно с канела е това, че той постига невероятен успех при борбата ни за желаното тегло. Медът и канелата също така имат и пречистващо свойство, тъй като съумяват да унищожат вредните причинители, които забавят храносмилането. Това свойство от своя страна не позволява натрупване на мазнини в нашия организъм.

Не бива да пропускаме да отбележим, че редовната и умерена консумация на мед, заедно с канела не само забавя стареенето, но и предпазва от редица нежелани заболявани като например инфаркт. Ежедневния прием на мед значително подпомага за намаляването на лошия холестерол.

Приемът на тази комбинация подпомага за запазване на кожата млада, свежа, еластична и с озарен тен. Комплексът от мед и канела оказва благоприятен ефект и при някои по-сериозни простудни заболявания, както и при редица повърхностни кожни инфекции и ухапвания от насекоми. Пчелният продукт несъмнено е сигурен партньор в борбата с болките в резултат на артрит.

Ежедневната консумация на мед заедно с канела на прах значително подпомага за укрепване на човешката имунна система, както и подпомага за унищожаването на някои вируси и бактерии. В медът се срещат различни витамини, както и желязо и то в огромни количества. Потреблението на пчелния продукт благоприятства за натрупването и запазването на бели кръвни телца в организма, които са известни със своята борба с редица бактерии и заболявания.

Не е тайна, че при навлизане в пубертета много младежи се сблъскват с акнето. Понякога премахването му е доста трудно. Именно и тук медът оказва своето чудодейно въздействие. Смесете една чаена лъжица канела и около четири супени лъжици мед. Готовата смес се нанася на засегнатите места и кожата се оставя намазана така за през нощта, като на сутринта задължително се отмива с хладка вода. Процедурата се повтаря всяка вечер в срок от две седмици. След това несъмнено ще забележите ефекта.


публикувана на 17.06.2015 13:52:00