Прополиса – дар от природата

публикувана на 14.07.2015 14:35

Пчелите са едни от най-добрите работници. В резултат на събрания от пъпките прашец, пчеличките произвеждат не само мед, но и прополис.

Пчелите създават прополис, с цел не само да дезинфекцират кошерите си, но и да запечатат пукнатините в тях. Учените са установили, че вътрешността на кошера може да бъде в пъти по-стерилна дори и от тази в болнична среда. Прополисът безспорно е ефективен антимикробен агент, който често се използва за дезинфекция.

В продължение на векове, хората са ползва...

Полезните свойства на пчелното млечице

публикувана на 07.07.2015 16:14

Пчелното млечице е полезно, както и изключително богато на протеини, липиди, въглехидрати, както и фолиева киселина. То е богат източник на витамините - B1, B2, B6, C, както и на ниацин и пантотенова киселина.

Пчелното млечице има множество полезни свойства, които могат да спомогнат за подобряване цялостното Ви здраве. Ето и част от неговите свойства:
  • Подобрява здравето на мозъка – доказано е, че пчелното млечице стимулира развитието на глиалните клетки, както и невронни стволовите кле...

Монтаж на восъчни основи

публикувана на 30.06.2015 16:19

Както сърцето е душата на човешкия организъм, така и восъчната основа е на кошера. Макар монтажа на восъчната основа да не е трудна задача, тя изисква определена опитност. Обикновено всеки пчелар е измислил и възприел своя технология за монтаж и се стреми да не се отклонява от нея.

За надеждното и качествено прикрепяне на восъчната основа към рамката трябва да се постави правилно предназначената за това специална тел. Преди да монтирате восъчната основа на рамката трябва да се уверите, че ...


Чудодейното действие на меда и канелата

публикувана на 17.06.2015 13:52

Несъмнено медът е един от най-полезните и страхотни продукти, с който трябва да разполага всеки български дом. В комбинация обаче с канела, ползотворното действие на меда значително нараства.

Едно от полезните свойства на медът, консумиран заедно с канела е това, че той постига невероятен успех при борбата ни за желаното тегло. Медът и канелата също така имат и пречистващо свойство, тъй като съумяват да унищожат вредните причинители, които забавят храносмилането. Това свойство от своя стра...

Полезни свойства на меда

публикувана на 10.06.2015 10:56

Още в Древен Египет меда е всеизвестен със своите лечебни свойства. Той е един много универсален и уникален продукт, и неговата уникалност се крие именно в полезните му свойства. Не е случаен и факта, че голяма част от диетолозите препоръчват захарта да се замени точно с мед. Факт е че той съдържа около 70 полезни вещества благоприятстващи цялостното функциониране на организма. Като цяло честото и умерено похапване на мед предразполага хората да се чувстват по-добре, запазва младостта им и ги...