Кога е моментът за допълнително подхранване?

публикувана на 25.11.2016 09:32

От известно време се занимавате с пчеларство, но все още не знаете от какво имат нужда пчелите Ви? Знаейки от какво се нуждаят те, Вие ще можете не само да се грижите по-добре за тях, но и да постигате резултати надхвърлящи очакванията Ви. В случай, че написаното дотук е така, то сега ще получите някои ценни съвети, които за вбъдеще със сигурност ще са Ви от полза.

През различните сезони, пчелите се нуждаят от различни грижи. Да вземем за пример летния сезон – през него цъфтежната ра...

Видове допълнително подхранване

публикувана на 10.11.2016 17:25

От няколко месеца отглеждате пчели? Доволни сте от постигнатото и имате желание да научите повече за допълнителното подхранване, кога се налага то, както и каква е неговата цел? В случай, че е така, то следващите няколко реда вероятно ще внесат малко яснота относно това.

Допълнителното подхранване се реализира през пролетния и есенния сезон. В зависимост от това каква е неговата цел, то бива 2 вида – за допълване на запасите и подбудително. Известен е и един трети тип подхранване – т...

С какво да подхраним пчелите си?

публикувана на 20.10.2016 10:19

С напредването на есента идва момента, в който да се погрижите и за пчелите си. Есенният сезон е този, в който пчелите Ви освен от повече грижи се нуждаят и от допълнителна храна. Сега ще наблегнем именно на видовете храна, както и кога е подходящ всеки един от тях.

На пазара се предлага разнообразие от пчелни храни, но как да изберете такава, която напълно да съответства на нуждите на пчелите Ви? – сега ще разберете това.

През есента, когато температурите са все още положителни най-доб...

Защо да подхранваме пчелите си есента?

публикувана на 14.10.2016 15:13

Отскоро сте се захванали с пчеларство? Все още нямате достатъчно опит? Имате много въпроси, чиито отговори все още не знаете? В случай, че това е така, то тази статия вероятно е предназначена точно за Вас.

Един от най-ключовите въпроси, чийто отговор трябва да знае всеки пчелар е именно: Защо да подхранваме пчелите си точно през есента? - нека сега да дадем и отговор.

Задължително е да подхранвате пчелите си през есента, защото именно тогава те имат най-голяма нужда от това. Необходимос...

Точният момент за допълнително подхранване на пчелите

публикувана на 06.10.2016 15:30

Есенният сезон вече настъпи, а заедно с него и периода за допълнително подхранване. В случай, че отскоро отглеждате пчели, навярно все още не сте се сблъсквали с т.нар. допълнително подхранване. Този тип подхранване се реализира предимно през есента, когато медния запас в кошера малко по малко започне да намалява.

Макар пчелите предвидливо да заделят част от събраната си храна, тя далеч не им достига, за да презимуват успешно. Допълнителен фактор за намаляването на пчелния запас е и изважд...