3 най-добри начина за хранене на пчелите – 2 част

Първата част на тази статия може да откриете тук. Нека продължим с най-доброто, което е подходящо за хранене на пчелите.

Чаят с пчелен мед е добър втори избор
Понякога, ако нашите пчели се нуждаят от малко допълнителен тласък, ние ги храним с няколко различни рецепти чай с мед. Това е смес от мед и вода, заедно с някои билки и няколко други съставки като сол или захар. Всяка рецепта има различно предназначение, независимо дали е за повишаване на тяхната производителност или имунната им система! След като сте избрали рецептата си и сте приготвили чая си го изсипете в буркан и го поставете в кошера. Пчелите ще могат да влязат в буркана и да изпият чая, когато им е необходимо.

Захарен сироп в краен случай
Третият и последен начин, който прилагаме да захранваме пчелите със захарна вода. Това трябва да се използва само в краен случай и НИКОГА, защото сте взели твърде много мед от кошера. Това трябва да се дава само на пчелите, ако те не са били достатъчно силни през пролетта и лятото, за да направят достатъчно мед, за да им стигне през зимата. Това е методът, който много пчелари използват за изхранване на пчелите през зимата, тъй като те често вземат твърде много или целият мед за продажба. В резултат на това пчелите им са много по-малко здрави от пчелите, които са в състояние да ядат мед.

Според Пчеларската гилдия времето на годината, в което давате на пчелите захарен сироп, определя какво съотношение захар и вода да използвате. Тъй като фокусът на тази статия е подготовката на пчелните медове за зимата, ще се съсредоточим върху съотношението 2 части захар към 1 част вода. Направете сиропа, като доведете водата до кипене, след това добавете захарта и разбъркайте, докато всичко се разтвори. След това свалете сместа от котлона и я оставете да се охлади напълно, преди да я сервирате на пчелите си.


публикувана на 21.10.2019 16:23:17