Чудодейното действие на меда и канелата

публикувана на 17.06.2015 13:52

Несъмнено медът е един от най-полезните и страхотни продукти, с който трябва да разполага всеки български дом. В комбинация обаче с канела, ползотворното действие на меда значително нараства.

Едно от полезните свойства на медът, консумиран заедно с канела е това, че той постига невероятен успех при борбата ни за желаното тегло. Медът и канелата също така имат и пречистващо свойство, тъй като съумяват да унищожат вредните причинители, които забавят храносмилането. Това свойство от своя стра...

Полезни свойства на меда

публикувана на 10.06.2015 10:56

Още в Древен Египет меда е всеизвестен със своите лечебни свойства. Той е един много универсален и уникален продукт, и неговата уникалност се крие именно в полезните му свойства. Не е случаен и факта, че голяма част от диетолозите препоръчват захарта да се замени точно с мед. Факт е че той съдържа около 70 полезни вещества благоприятстващи цялостното функциониране на организма. Като цяло честото и умерено похапване на мед предразполага хората да се чувстват по-добре, запазва младостта им и ги...

Прополиса и неговите свойства

публикувана на 03.06.2015 10:10

Още от древни времена прополиса е бил известен със своите защитни и терапевтични свойства. Прополисът по своето същество представлява смолисто вещество събрано от пчелите най-вече от цветя и листни пъпки. Цветът му обикновено е жълто-зелен до кафяв или тъмно червен. Вкусът на прополиса обикновено е горчив.

В днешно време над 300 биологично активни вещества се извличат именно от прополиса. Сред най-важните от тях са флавоноидите и различни феноли.

Прополиса има силни антиоксидантни свойс...