Тип
Материал


Произход


Цена

Пчеларски инвентар

Онлайн пчеларският магазин MULTIMAX предлага голямо разнообразие от различен инвентар за отглеждане на Вашите пчели, като например цедки, маточни чашки, прашецо-уловители, миши предпазители, хранилки и много други. Под пчеларски инвентар се разбират различни уреди за непосредствена работа с пчелите. Накратко някои от тях представляват следните неща:
  • Пушалка - използва се за успокояване на пчелите чрез подпушване. Тя представлява метален цилиндър, който има двойно дъно и конусообразен капак. Той завършва с отвор през който излиза пушека, както има и мех чрез който се раздухва горивния материал.
  • Рамкоповдигач - извитата му част се ползва за почистване на стените и дъното на кошера, както и на горните летвички на рамките от полепналия клей. Другият му край се ползва като лост за отлепване на рамките от фалцовете на кошера.
  • Пчеларска четка - използва се за премахване на пчелите от питите, когато ги изваждате от кошера. Много пчелари вместо пчеларска четка използват гъши пера.
  • Пчеларски нож - служи за разпечатване на восъчните пити. Чрез него се отрязват капачетата на запечатаните килийки, за да може да се добие меда. Ножовете биват 3 вида - обикновен, парен, електрически.
  • Шпорче - използва се за монтиране на восъчни основи към опънтата тел на рамките. В края на шпорчето има метално или пластмасово назъбено колело с улейче. Шпорчетата биват два вида - за топло и студено лепене.
При нас можете да намерите още восъчни основи, препарати за пчели, храна за пчели, кошери, пчелни продукти и облекло за пчелари.