Рецепти за захарен сироп като храна за пчелите

Захарният сироп може да бъде направен в три различни формули, всяка от които има собствено специално предназначение и се използва в определено време на годината, което ще опиша по-долу. Използването на мерителни чаши няма да е най-удачно. Мислете и пресмятайте в килограми. Препоръчваме да използвате бяла гранулирана захарна тръстика, ако е възможно. Избягвайте кафява захар, бита захар, пудра захар или мед.

Пролет: март-април- май
1:2 Тази формула е за много лек сироп, приготвя се с помощта на една част захар до две части вода. Например 1 килограм захар на 2 килограма вода. Използва се в края на зимата и началото на пролетта, за да стимулира кралицата да снася яйца и помага на пчелите.

Лято: юни-юли-август
1:1 Тази формула е сироп със средно тегло, приготвя се с помощта на една част захар към една част вода. Например 1 килограм захар към 1 килограм вода. Използва се като изкуствен нектар за подхранване на ларвите на пчелите през пролетта и лятото.

Есен: септември-октомври-ноември
2:1 Тази формула е много тежък сироп, приготвя се с две части захар към една част вода. Например 2 килограма захар за 1 килограм вода. Използва се през есента или началото на зимата като заместител на меда за хранене на вашите пчели. Пчелите трябва да качат тегло и ще използват тези мазнини през цялата зима.
Приготвяне на сиропа: И трите сиропа са лесни за приготвяне. Доведете водата до кипене, след което намалете намалете котлона. Добавете правилно тегло захар и разбъркайте, докато се разтвори. Оставете да изстине и след това захранете. Ако добавяте стимулант за хранене или етерични масла, добавете подходящо количество, както е по предписание, разбъркайте добре.

Захарният сироп, който предлагаме в MULTIMAX, е изключително полезен, направен с най-точните съставки и на страхотна цена за целта, за която се използва. Ако желаете да научите повече за него, моля проверете в нашия онлайн пчеларски магазин.

Сподели тази статия: