Всичко важно за храната за пчели с тимол и протеини

Храната за подхранване на пчелните семейства заема ключово място сред инвентара на всеки пчелар. Това, разбира се, важи с пълна сила през пролетта и есента, но като цяло е хубаво по всяко време да разполагаме с качествена храна за пчели. Тя се характеризира с редица жизненоважни за кошерите ни свойства, които далеч не се изчерпват с подхранване. Разбира се, то също е важно, особено когато оставим пчелите си почти без мед и е необходимо да им набавим ценни хранителни вещества под някаква форма.

Храната за пчели, обаче, може да бъде полезна и по други начини – например, когато съдържа съставки, повишаващи техния имунитет. Качествените такива продукти, също така, правят пчелните семейства по-продуктивни, което води до по-значителни добиви на мед. Някои видове, освен всичко друго, притежават и свойства за борба с паразити и вредители в кошера. Ето защо е от изключително значение да разполагаме с пчелна храна, която е носител на всички тези положителни характеристики.

Именно такива са продуктите с високо съдържание на тимол и протеини. Те имат както висока хранителна стойност, така и чудесно влияние върху цялостното здраве и продуктивност при пчелните семейства. Тимолът се справя с акарите в кошерите и се приема от пчелите дори и през студените зимни дни. Особено полезна е за новосъздадените пчелни семейства, тъй като този вид храна спомага тяхното развитие. Пчелната храна със съдържание на тимол и протеин стимулира и имунната система на работливите насекоми и улеснява значително борбата с варотозата, нозематозата и паразитите. Разбира се, ефектът на продуктите от този тип върху продуктивността на пчелите през активния сезон също е забележителен.

Когато избирате храна за пчели с тимол и протеини, е важно да се насочите към такава с максимално натурални съставки и високо качество. Всички положителни свойства са налице, когато в състава на глюкозо-фруктозния сироп влиза био соев протеин. Още по-благоприятен е ефектът при наличието на билкови екстракти от коприва, градински чай, розмарин или дива мащесрка, например.

Сподели тази статия: